Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

eTwinning-Πρόγραμμα STEM-2ος μήνας

Τελείωσε ο Φεβρουάριος και πέρασε και ο 2ος μήνας του ευρωπαικού προγράμματος STEMπου πραγματοποιούμε φέτος στο ολοήμερο τμήμα. Ο Φεβρουάριος λοιπόν, είχε ανακύκλωση με το ρομποτάκι μας, δραστηριότητα μηχανικής (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και μια τηλεδιάσκεψη- συνάντηση με τα νηπιαγωγεία που συνεργαζόμαστε (Ελλάδα, Κύπρος, Πολλωνία, Πορτογαλία).
 Όσον αφορά τη δραστηριότητα με το ρομποτάκι,τη μελισσούλα μας τη Νταίζη, έφτιαξα ενα διαφορετικό χαλάκι απο λουλούδια, σαν να βρίσκεται στην εξοχή και κόλλησα σε διάφορα σημεία ανακυκλώσιμα σκουπίδια (πλαστικοποιημένες εικόνες) και τα παιδιά οδηγούσαν τη μέλισσα στο σκουπίδι που ήθελαν να πάρουν για να το ανακυκλώσουν.




Σχετικά με τη δραστηριότητα μηχανικής, φτιάξαμε αυτοκινητάκια από ανακυκλώσιμα υλικά. Η βάση του αυτοκινήτου ήταν ένα χάρτινο κουτί απο γάλα, χυμό ή κάτι άλλο, οι ρόδες ήταν πλαστικά καπάκια και τα συνδέσαμε με τη βάση με ξύλινα κ πλαστικά καλαμάκια και στερεώσαμε με κολλητική ταινία. Αρχικά, χρωματίσαμε τα κουτιά με ακρυλικά χρώματα και τα διακοσμήσαμε με κολλητικές ταινίες και στη συνέχεια τα συναρμολογήσαμε. Όταν ολοκληρώθηκαν όλα τα αυτοκινητάκια, τα χωρίσαμε σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους και κάναμε αγώνες!Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό με τη διαδικασία αλλά και με το αποτέλεσμα.








Τέλος, η πιο διαφορετική και ιδιαίτερη δραστηριότητα ήταν η τηλεδιάσκεψη που κάναμε με άλλα 4 σχολεία που συνεργαζόμαστε: 1 νηπιαγωγείο από την Καρδίτσα, 1 νηπιαγωγείο από τη Λεμεσσό της Κύπρου, 1 νηπιαγωγείο από την Πολωνία κσι 1 νηπιαγωγείο από την Πορτογαλία. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, συνδεθήκαμε με κάμερα κ βλέπαμε συγχρόνως όλα τα σχολεία, συστήθηκαμε κ κάθε σχολείο είπε ένα τραγούδι στη γλώσσα του. Εμείς επιλέξαμε να πούμε το τραγούδι "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο" και παράλληλα γινόταν προβολή με ζωγραφιές που παριστούσαν το τραγούδι που έκαναν τα παιδιά στο πρόγραμμα tux paint στον υπολογιστή.


Δείτε φωτογραφίες απο την τηλεδιάσκεψη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου