Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Οταν ο σουρεαλισμός συναντά το νηπιαγωγείο!

Στα μέσα του φθινοπώρου κ καθώς η συνάδελφος το πρωί ασχολούνταν με το φθινόπωρο σκέφτηκα στο ολοήμερο να προσεγγίσω το φθινόπωρο διαφορετικά!Έτσι δείχνω έναν σουρεαλιστικό πίνακα ζωγραφικής, την "Γκολκόντα" του Ρενέ Μαγκρίτ. Ο συγκεκριμένος πίνακας παραπέμπει σε βροχή από ανθρώπους όπως χαρακτηριστικά είπαν τα παιδιά!Συζήτήσαμε λοιπόν για αυτήν την ασυνήθιστη βροχή, γιατί ο ζωγράφος επέλεξε να ζωγραφίσει μια περίεργη βροχή και για τον σουρεαλισμό.


Να αναφέρω ότι τον παραπάνω πίνακα τον βρήκα από το βιβλίο "Ζωγράφοι και εποχές".

Την επόμενη μέρα, διαβάσαμε για μια άλλη "περίεργη" βροχή, τη γνωστή "Πινεζοβροχή" του Ευγ.Τριβιζά.


Είδαμε λοιπόν ότι και ο Τριβιζάς διάλεξε μια ασυνήθιστη βροχή και αφού συγκρίναμε τις βροχές, κάναμε δραματοποίηση το παραμύθι!Το θεατρικό παιχνίδι είναι κάτι που ενθουσιάζει τα παιδιά, τόσο που μερικές φορές δεν το περιμένεις! Αφού παίξαμε την πινεζοβροχή, τουλάχιστον 5 φορές, μάθαμε κ το ομώνυμο τραγούδι από το cd "Μίλα μου για μήλα".


 Την επόμενη μέρα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας περίεργη βροχή!Μετά από ένα καταιγισμό ιδεών, τα παιδιά επέλεξαν τη βροχή που θα ζωγραφίσουν και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!














Το θέμα ολοκληρώθηκε με μία ομαδική εργασία που αποφασίσαμε να κάνουμε μια βροχή από μάς ,όπου κόψαμε φωτογραφίες μας και κάναμε κολαζ να πέφτουν τα παιδιά σαν βροχή στο σχολείο μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου