Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Portfolio στο νηπιαγωγείο!

Σεπτέμβριος και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλή δουλειά και δημιουργικότητα! Πριν αρχίσουν να γεμίζουν οι αίθουσες του νηπιαγωγείου με χαρούμενα γέλια αλλά και κλάματα των μικρών μαθητών μας, ένα σεμινάριο με τη σχολική σύμβουλο της περιφέρειας μας  έκανε να ψαχτούμε και πάλι και να ασχοληθούμε με καινούρια πράγματα! Η καινοτομία αυτής της χρονιάς είναι ο φάκελος portfolio που πρέπει να κάνουμε για κάθε παιδί και κάθε τάξη. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολυ η ιδέα και ανυπομονώντας να την υλοποιήσω..έκανα μια μικρή αναζήτηση στο www. pinterest.com και συνέλεξα μερικές ιδέες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως portfolio των παιδιών.

1) Ένα κουτί φάκελο που μπορεί είτε να το αγοράσει το παιδί από το βιβλιοπωλείο είτε να το φτιάξετε από κουτί δημητριακών με τη βοήθεια του παιδιού. Από έξω μπορείτε να κολλήσετε φωτογραφία του παιδιού!


2) Κουτί από πίτσα που μπορεί να το διακοσμήσει το παιδί όπως θέλει!



3)Κουτί αποθήκευσης


4) Ένα κουτί όπου μπορείτε να το αρχειοθετήσετε με καρτέλες για το κάθε παιδί.



5) Ένα φάκελο με τρύπες με διαφάνειες ή χωρίς.



6) Σακούλες που μπορούν επίσης να διακοσμήσουν τα παιδιά.


Όποια ιδέα και να διαλέξετε, σημασία έχει το υλικό που θα αποθηκευτεί να δείχνει τη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού μέσα από ζωγραφιές, παρατηρήσεις της νηπιαγωγού και φωτογραφίες από δραστηριότητες ατομικές και ομαδικές. Καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου