Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξτε μόνοι σας τις χριστουγεννιάτικες στολές των παιδιών σας!!

Σήμερα το απόγευμα στο πάρτυ του ανηψιού μου, άκουσα τον προβληματισμό των μητέρων για τη στολή των παιδιών τους για τη γιορτή του σχολείου. Άλλες έψαχναν για ταρανδάκια , άλλες για ξωτικά ...και αμέσως σκέφτηκα πως ίσως και άλλες μαμάδες έχουν παρόμοιους προβληματισμούς και έκανα την αναζήτηση μου και σας έχω τις λύσεις για να φτιάξετε μόνες σας τις στολές των παιδιών σας!

1) Ταρανδάκια ή ελαφάκια: Η πιο εύκολη λύση είναι να φορέσει το παιδάκι καφέ ρούχα (μπλούζα-παντελόνι ή μπλούζα-φούστα ή φόρεμα ή ακόμα να φτιάξετε μία φούστα τουτού με τούλια) και για κέρατα είτε μπορείτε να αγοράσετε μία στέκα που δεν κοστίζει πάνω από 2 ευρώ ή ακόμα να φτιάξετε ένα στεφάνι με κέρατα από χαρτόνι ή να φουσκώσετε γάντια με ένα υλικό και να τα ράψετε στην κουκούλα της μπλούζα.










2)Ξωτικά ή νάνοι ή βοηθοί του Αϊ- Βασίλη : Πράσινη μπλούζα , κολάν ριγέ χρωματιστό ή μαύρο ή καφέ και σκούφο μακρύ (μπορείτε να ράψετε έναν, αν δεν βρείτε στο εμπόριο) και κολλημένα ή ραμμένα αυτιά στο σκούφο από χαρτόνι ή ύφασμα. Ακόμη, μπλέ μπλούζα, ζώνη μαύρη, μπλέ παντελόνι με ριγέ κάλτσες, μούσι.










3)Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πράσινα ρούχα ή πράσινο φόρεμα ή πράσινη τούλινη φούστα τουτού και στολίδια χρωματιστά και στο κεφάλι ένα αστέρι.




4)Χιονούλες: Άσπρο φόρεμα ή τούλινη τουτού και στεφάνι με χιονιονιφάδες.




  Χιονάνθρωπακι: Τυλίγουμε το παιδί με χαρτί υγείας, βάζουμε σκούφο και κασκόλ!


5) Δώρα : Παίρνετε μια χαρτόκουτα την ντύνετε με ένα ωραίο χαρτί περιτυλίγματος και βάζετε και κορδέλες ή φιόγκους στο κεφάλι.




6) Άγγελοι: Άσπρο φόρεμα ή άσπρη μακριά τούλινη φούστα τουτού και φτερά τα οποία έιτε μπορείτε να βρείτε στην αγορά είτε να τα φτιάξετε μόνες σας από φτερά και πούπουλα μέχρι και χαρτί υγείας και φωτοστέφανο με σύρμα πίπας.






7)Άγιος Βασίλης και Αγιοβασιλίνα: Δυστυχώς η στολή του Αϊ- Βασίλη δεν θα είναι και τόσο πετυχημένη αν δεν είναι αυθεντική όποτε καλό θα ήταν να κάνετε μια καλή αναζήτηση στην αγορά και να βρείτε μια ωραία και οικονομική. Όσον αφορά την Αγιοβασιλίνα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε στολή αλλά μπορεί το κοριτσάκι σας να φοράει κόκκινο φόρεμα και άσπρο καλσόν και σκουφάκι αγιοβασιλίτικο ή κόκκινη φούστα και άσπρη μπλούζα ή ακόμα και φτιάξετε από τούλι ένα ωραίο φορεματάκι.





8)Νεράιδες: Για τις νεράιδες μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο πολύ όμορφες τούλινες φόυστες , φτερά και ραβδί, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας πολύ ωραίες φούστες τούλινες τουτού και ραβδάκια από ξυλάκια που θα τα τυλίξετε με κορδέλες, ακόμα και κορώνες μικρές με τούλι.





9) Μάγοι -βοσκοί και άλλοι ρόλοι της γέννησης: Μπορείτε να πάρετε διάφορα υφάσματα από φόδρες μέχρι βαμβακερά και να φτιάξετε μακρυά φορέματα μονόχρωμα και ζωνάρια.


10) Αστεράκια: Μπορούν να φορούν χρυσό κορμάκι και κορδέλες να κρέμονται απ τα χέρια ή να ράψουν σ' ένα χρυσό φόρεμα αστεράκια και στο κεφάλι μια στέκα με μισό αστέρι από χαρτόνι ή με μικρά αστεράκια κολλημένα. Για ένα μικρό παιδάκι  (2-3 χρονών) θα είναι εύκολο να γίνει και μια στολή  σε σχήμα αστεριού από μαλακό χαρτόνι με χρυσή γιρλάντα γύρω και ένα καπέλο που να ολοκληρώνει το σχήμα.







  Αυτές είναι οι λύσεις που βρήκα μανούλες, αν έχετε λίγο διάθεση , λίγο πιάνει και το χέρι σας νομίζω θα τα καταφέρετε να δημιουργήσετε πολύ όμορφες στολές! Και αν ακόμα δεν τα κατέχετε αυτά πάντα υπάρχουν οι γιάγιαδες που μπορούν να βάλουν το χεράκι τους ή ακόμα και οι μοδίστρες, που μπορεί να είναι πιο οικονομικές από το να αγοράσετε μία έτοιμη στολή. Καλή επιτυχία!!!

Πηγή εικόνων: www.pinterest.com

4 σχόλια:

  1. Άμεση ανταπόκριση...Συγχαρητήρια στο 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντελόνι και μπλούζα καφέ που μπορώ να βρω? ψάχνω σε μαγαζιά και δεν βρισκω.. θελω για ταρανδάκι για τον ανιψιό μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μαγαζιά με παιδικά ρούχα, αν βρίσκεσαι σε μια μεγάλη πόλη σίγουρα θα βρεις οικονομικότερα στις μεγάλες αλυσιδες καταστημάτων όπως H&Μ ή Ζάρα.

      Διαγραφή